Life Coaching – Konzultáció

65 000 Ft

Kategória:

Leírás

A legfontosabb célkitűzés számomra, hogy a hozzám érkezőket hozzásegítsem egy önazonosabb, autentikusabb életszemlélet elsajátításához, melyhez bizonyos kompetenciák felismerése és megszerzése kulcsfontosságú, ha az egyén megváltozott koncepciók, tervek mentén szeretné tovább élni az életét.

Mi is az a coaching?

A coaching kifejezés eredeti jelentése szerint is edzést, a coaching művelője, a coach pedig edzőt, magántanítót jelent.

„A coach a hozzáfordulót személyre szabott programmal támogatja, fejleszti az egyén konfliktus- és problémamegoldó készségét, segíti a tudatosság növelésében. Ennek következtében a közös munka során helyesnek ítélt viselkedésmintázatok kiválasztási és előállítási folyamata felgyorsul, hatékonyabbá válik. Habár a coaching lélektani alapokra épül, egészséges emberekkel foglalkozik, tehát nem célja a múltbéli traumák feldolgozása.”

Itt jegyezném meg azonban, hogy a coaching szexuál tanácsadói megközelítéssel ötvözve is tökéletesen működik, sőt megfelelő alkalmazás mellett felerősítik egymást. A múltbéli traumák feldolgozása és az elavult, működésképtelen stratégiák átdolgozása hatékony és komplex megoldást kínálhat az egyén számára.

Egy személy alapvetően két tulajdonsággal jellemezhető: önállóságra való törekvéssel és az együttműködésre való hajlandósággal. Ha az önérvényesítésre és az integrációra való törekvés egyensúlyban van, az egyén sikeresnek mondható. Ha az egyensúly megbillen, szükségessé válik az énvezéreltség visszaállítása.

Hogyan épül fel a folyamat?

Coaching során a jövőből kiindulva érkezünk vissza a múltba, majd a jelenbe.

  1. fázis: az új világ részletes elképzelése.
  2. fázis: a rendelkezésre álló források, kompetenciák, viselkedésminták számbavétele.
  3. fázis: a meglévő eszközök kísérleti felhasználása, tesztelése.

A válsághelyzet lehet krízis, de lehetőség is. Egy ilyen helyzet szükségszerűen szétesést hoz. És ha szétesés után képes vagyok reziliensen viselkedni, az azt jelenti, hogy képes vagyok egy magasabb szinten összerakni magamat. Tisztán kell látni, hogy a sikerhez nem mindig elég, ha az egyén meghaladja önmagát, azaz új koncepciókat sikerrel alkalmaz. Előfordul, hogy ez nem elég, hanem ki is kell lépnie az addig otthonosnak ismert komfortzónából (komfortzóna-katapult). Ez egy nehéz folyamat, ami mindenképp reziliens viselkedést igényel. Mert ahhoz, hogy valóban jól érezzük magunkat itt és most, ahhoz az szükséges, hogy beleszólásunk legyen a saját jövőnkbe. Hogy a fontosabb döntéseinket mi magunk hozzuk meg. Csak az önmegvalósító, énvezérelt személyiség számára elérhető a függetlenség állapota.

Ez egy teljesen új dimenzió:

A coaching elméleti és gyakorlati paneljeit alkalmazva sikerült a fókuszt lehúzni a múltról. Mit jelent ez? A szexuális tanácsadás középpontjában a múlt sérelmeinek, traumatikus pontjainak feltárása, oldása áll. Ezzel szemben a coaching a vágyott jövőképre koncentrál, ahonnan a múlt módosításra szoruló paneljeinek érintésén keresztül a fókuszt a jelenre és a cselekvésre irányítja.

Szakemberként egy új dimenziót nyitott a munkámban a dinamikus idő- és folyamatszemlélet, ami az eddiginél sokkal hatékonyabb együttműködési modellt eredményezett.

Mi történik az első konzultáción?

Egy professzionális coaching szolgáltatás, ami bárki számára elérhető. Tulajdonképpen házhoz hozza a segítséget bárhol is legyél a világon. Ez az első “nagy találkozás” velem, ezen a ponton indul el a közös munka. 

Miért éppen online?

Tapasztalataim alapján az online tanácsadás és az online coaching egy gyorsabb, végeredmény orientáltabb struktúra, melynek hatékonyságát előre rögzített együttműködési modell alkalmazásával növelni lehet.

Mi történik az első alkalom után?

Összességében a tapasztalat hozta megfigyelések azt mutatják, hogy az online coaching egy gyorsabb, végeredmény orientáltabb struktúra, melynek hatékonyságát előre rögzített együttműködési modell alkalmazásával növelni lehet.

Tehát dönthetsz szabad megállapodás mellett, ami azt jelenti, hogy az igényeidnek megfelelően, rugalmasan egyeztetünk időpontot. Mert a folyamat adott szakaszában két konzultáció között lehet, hogy egy hétre, lehet hogy egy hónapra van szükséged, hogy feldolgozd és integráld a kapott információkat.

És dönthetsz előre rögzített megállapodás mellett is, ami azt jelenti, hogy három hónapon keresztül minden héten (előre egyeztetett időpontban) találkozunk. Az elköteleződés mindig nagyobb felelősség és egyfajta kötöttség, de pont ebből a vállalásból adódóan a fókuszt nagyon erősen a megdolgozni kívánt életterületre irányítja, jelen esetben a szexualitásra. Így a közösen kitűzött célok elérése gyakorlatilag garantált.