Csörgits Kinga

Ha rám találtál, biztos, hogy érdekel a tudatos szexualitás, ahhoz pedig mindenkinek belépő kell. Mi a te belépőd? Egy fel nem dolgozott trauma? Szexuális zavarok? A legjobb helyen jársz.

Szeretettel köszöntelek a weboldalamon, vagy inkább, ahogy szoktam mondani: A világomban.

Ha rám találtál, biztos, hogy érdekel a tudatos szexualitás, ahhoz pedig mindenkinek belépő kell. Mi a te belépőd? Egy fel nem dolgozott trauma? Szexuális zavarok?

A legjobb helyen jársz.

Csörgits Kinga vagyok, a Csörgitsterápia© és a Csörgits Fotóterápia© technikák megalkotója, a Tudatos Intimitás Alapítvány kurátora és elnöke. A tudatos szexualitással kapcsolatos kezdeményezéseimmel hiszem, hogy egy álom indult útjára és remélem, hogy sikerül egy élő, lélegző közösséget köré építeni olyan emberekből, akik hozzám hasonlóan gondolkodnak a szabadon megélt, tudatos szexualitásról.

Hosszú évekig tartó ráhangolódás után tíz évvel ezelőtt léptem a pályára. Mindig is analitikus jellem voltam, vonzott a spiritualitás és a keleti filozófia. 

 

Első diplomámat a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola hallgatójaként szereztem meg, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem Vallástudomány tanszékén folytattam tanulmányaim 2014 szeptemberétől. Az elmúlt öt év számos változást hozott a hivatásomban és a magánéletemben egyaránt. Lehetőségem nyílt rá, hogy eltávolodjak mindattól, amit létrehoztam, így kiemelten szakmailag csak azt tartottam meg, ami valóban én vagyok. Amit bárhol bármikor hitelesen tudok átadni, tiszta szívből szeretettel.

A jógával kapcsolatos tanulmányaim végérvényesen változtatták meg az életem és a kitűzött céljaim egyaránt. Számos elméleti és gyakorlati stresszoldó technika elsajátítása mellett, tanulmányokat folytattam pszichológia, önismeret, személyiségfejlesztés, vallási irányzatok, deviáns vallási kultuszok, retorika és filozófia tantárgyakból. Első szakdolgozatomat a nőiség és a vallás kapcsolatáról írtam. A fent említett tanulmányok és szakmai tevékenység nyomán építettem fel egy sajátos eljárást, mely ötvözi a keleti hagyományokra épülő szabályokat (mentor-mentorált kapcsolat) és elméleti hátteret a modern motivációs erejű énképerősítő attitűddel.

A szexológiai ismeretek elsajátítása és a nemiség, valamint az abból adódó (vagy azzal kapcsolatos) traumák magas szinten történő ismerete és kezelése számomra missziós tevékenység.

Ezért a második szakdolgozatomban női orgazmus zavarok feloldásával és alternatív lehetőségekkel foglalkozom. A témában való elmélyülés- és személyes érintettség egyfajta készséget fejlesztett ki bennem, melynek segítségével könnyedén ismerem fel és kezelem a hasonló eredetű lelki sebeket. Motivációs erejű spirituális irodalom témakörben megszületett első könyvem “Te kinek az életét éled?” címmel és útjára indult a Tudatos Intimitás Alapítvány.

Azt, hogy ebben a témában, ezzel a megközelítéssel szeretnék létrehozni egy önfejlesztésre épülő támogató bázist, már hosszú évekkel ezelőtt megfogalmaztam magamnak. Tapasztalatom szerint az intimitás egy nagyon bonyolult terület és nehéz rajta fogást találni. Szerencsére a szexuális tudatosság és ebben a témában való fejlődés iránti vágy egyre elfogadottabb, így számos lehetőség adott, ha valaki el szeretne indulni ezen az úton. Ennek ellenére ki merem jelenteni, hogy az általam képviselt gondolkodásmód hiánypótló és szükséges. Leginkább azért, mert olyan témákat kapcsolunk itt össze, melyek látszólag nem feltétlenül illeszkednek.

Tudatos szexualitás az én szememmel

Úgy gondolom, hogy a szexualitás (ahogy írtam is) egy nagyon nehéz és bonyolult téma, ezért minden hozzám érkezőnek szeretném megkönnyíteni azt, amit nekem sajnos senki nem tudott akkor.

Amikor stresszhelyzetbe kerülünk, veszteség vagy trauma ér bennünket, sokszor ahelyett, hogy elengednénk a fájdalmat, önmagunk védelmében elrejtjük azt. Biztonságos körülmények között könnyen diagnosztizálhatóak ezek a stressz pontok, melyeket minden esetben valamilyen anyagi sűrűség, tehát fizikai tünet takar. A cél e területek feltárása, és a mögöttes érzelmi töltet feloldása. Legyen szó egy tanácsadásról, női csoportról vagy egy művészi aktfotózásról.

A lelki önkínzás, vagy ahogy én hívom, kudarcélvezés egy tudatalatti program, amit az átélt trauma vált ki, és folyamatosan fut a háttérben, akár kisgyerekkortól kezdve. Ez a program képes kapcsolódni bármilyen, jelenben átélt fájdalommal, így a negatív érzés ereje megsokszorozódik és az uralma alá vonja a gondolkodásmódunkat. Ebből következik, hogy ugyanazokat a sérelmeket szenvedjük el újra és újra. Mivel ugyanaz a program/mintázat fut a háttérben, így ugyanazokat a feladatokat, szituációkat és személyeket hívjuk be az életünkbe újra és újra.

A közös munka során nem harcolni fogunk a kialakult mintával, hanem tudatosítjuk és elfogadjuk azt, majd új lehetőségeket/megoldásokat ismerünk meg. Megtanuljuk a fájdalmat átfordítani. Miért? Csakis önmagunk miatt! A személyes és a szakmai tapasztalat egyaránt azt mutatja, hogy legtöbbször a traumatikus sebek körbevesznek, “hozzátapadnak” egy sokkal fontosabb életérzéshez (vagy életfeladathoz), melynek megélése egy teljesebb, önazonosabb, egészségesebb énkép eléréséhez segít hozzá.

Személyes példám is alátámasztja a leírtakat. Ezért a jeligénk:

HASZNÁLD A FÁJDALMAD!

A személyes kapcsolat, a bizalom és az elvárásoktól, megítélésektől mentes közeg elengedhetetlen a fejlődéshez. Ezért, ha valaki megkérdezi mivel foglalkozom, legszívesebben azt válaszolnám: intim tereket építek. Megfelelően felépített térben (aminek része a terapeuta is) az oldás szinte automatizált folyamattá válik. Ez vonatkozik az online és az offline együttműködésre egyaránt.

A továbbképzések, tanácsadások és egyéb szolgáltatások minden esetben a kezelt igényeinek megfelelően, azaz személyre szabottan épülnek fel. Amiben minden szolgáltatás megegyezik az a misszió, mely az alkalmazott eszköztártól függetlenül állandó. Ez pedig a stressz, szorongás oldása, a kezelt belső erőforrásainak felfedezése és a régi negatív minták átalakítása.

Egy kicsit másképp magamról …

Tizenhárom éves voltam, amikor a nevelőapám először meglátogatott éjszaka. Én szerencsés voltam, mert fizikailag nem bántalmazott, és nem történt behatolás sem. Viszont az éjszakai látogatások több mint egy éven keresztül zajlottak, és mindig ugyanúgy. Arra ébredtem, hogy orálisan kényeztet. Ennél többet csupán az első alkalommal akart, akkor azt szerette volna, hogy én kényeztessem őt orálisan. Mindezt azért – mondta ő -, hogy felkészítsen a szexuális életre és a férfiakra. Szerettem ezt az embert. Ötéves korom óta nevelt, fontos volt számomra.

Ez azért nehéz, mert utóbb nagyon problémás leválasztani a szeretet, csalódottság, szégyen, élvezet, bűn fogalmakat egymásról. A szexuális erőszak 28 éves koromig ellehetetlenített attól, hogy egészséges szexuális életet éljek. Több oka is van annak, hogy mindezt leírom. Egyfelől szeretném, ha látnád, ez bárkivel megesik, és igen, lehet róla beszélni. Mert bármi is történjék, ez a kulcs a gyógyuláshoz. TUDJ RÓLA BESZÉLNI! A problémáidról, a fájdalmadról. Mert ez az alapja annak, hogy később egy egészséges szexuális kapcsolatban a partnerednek is ki tudd mondani az igényeidet, vágyaidat. Hidd el, én tudom, miről beszélek.

Amikor tizenhárom éves koromban abúzus áldozatává váltam, nagyon féltem és iszonyúan szégyelltem magam. A testem természetes, hogy reagált, de fogalmam sem volt, mi történik velem. A tapasztalataimat pedig senkivel nem mertem megbeszélni.

A történetem világosan mutatja, hogy milyen elementáris fontosságú programok sérülnek meg vagy épp indulnak be itt: szülő-gyerek kapcsolat, önkifejezés, önfelvállalás, tiszta kommunikáció, bizalom, tisztelet, önátadás hiánya, hamis énkép, férfi-női szerepek és kapcsolódási lehetőségek beszűkülése, alulműködése, negatív szülői minták tudattalan újraélése párkapcsolatban vagy szülő-gyerek kapcsolatban, depresszió, kilátástalanság, áldozati szerep újraélése, stb.

A sort bármeddig folytathatnám. Az abúzusból adódó szexuális panaszok nagyon sokfélék lehetnek, és persze mindannyian másképp reagálunk a történtekre. Én például két területen ragadtam be: lelki síkon az anya-lánya kapcsolat sérülése okozott komoly nehézségeket, fizikai síkon pedig az orgazmuszavar. Előbbiből adódóan blokkolódott az önkifejezésem, rögzült bennem az áldozati minta, és a negatív anyai programot tudattalanul is továbbvittem a saját gyermekeimre és a párkapcsolataimra egyaránt. Ezek nem kis dolgok, és a felismeréshez vezető út végtelenül hosszúnak tűnt.

Utóbbiból adódóan 28 éves koromig nem voltam képes férfi jelenlétében elérni az orgazmust, sem beszélni arról, nekem hogy lenne igazán jó. Lehetett bármilyen fantasztikus élmény a szex, egy ponton túl képtelen voltam átadni magam. Ez az a bizonyos kontrollvesztéstől való félelem, amit én csak fal effektusnak hívok. Most 37 éves vagyok. Ma már képes vagyok több minőségben is élvezni a férfit és a tőle kapott orgazmust. De ami számomra még fontosabb, felismertem azokat a negatív programokat, amelyek tudattalanul a háttérből irányítottak. Ez nem könnyű út, de nem is lehetetlen.

Mindezt azért írom le, hogy tudd, van megoldás! Hogy azzal a bizonyossággal olvass tovább, hogy nincs lehetetlen, még egy olyan megfoghatatlan témában sem, mint a szexuális zavar. Ez az én belépőm.

Engem a tapasztalatom, a személyes utam hitelesít a tudatos szexualitás világában és ezen az úton tudlak kísérni téged is.

És hol tartok most?

Úgy gondolom, hogy mindannyian egy nagyobb terv részei vagyunk. Életünk fontos történései pedig előre megírt események, melyek ebből adódóan kikerülhetetlenek, elengedhetetlenek a fejlődésünk szempontjából. Elfogadom és hálás vagyok édesanyámnak és a nevelőapámnak, az átélt traumáért, ami életem legnagyobb ajándéka, amit csak kaphattam. Nehéz és göröngyös út volt elfogadni mindezt, de a felszabadulásom, a jóllétem, a nőiségem, anyaságom a szexualitásom tiszta minősége, úgy egyáltalán az életem értelme volt elrejtve ebben a mély sebben.

Használd a fájdalmad! Mert ha nem teszed, az használ téged!

Remélem a weboldalon olvasgatva, közelebb kerülsz a saját gyógyulásodhoz, bármit is jelentsen ez számodra. Egy biztos. Itt csak elfogadás és szeretet vár, bármi is hozott ide.

A rosszlányok és fétis videók

Úgy gondolom, hogy a szexualitás kifejezetten egy olyan téma, amiben terepen szerzett tapasztalás nélkül gyógyulni, fejlődni majdnem lehetetlen.

Ezért sok mindent kipróbáltam az elmúlt években. A tapasztalásaim közül szeretnék kiemelni két olyan minőséget, ami befolyásolhatja a szakmai megítélésem, így mindenkinek, aki a velem való együttműködést fontolgatja, joga van tudni.

A szexuális tanácsadás gyakorlati alapjait a masszázsszolgáltatáson keresztül raktam le. Egy ideig ezt a szolgáltatást a rosszlányokon is hirdettem. Itt tartanám fontosnak kiemelni, hogy a tanácsadói munka és az érintés nem keverendő a szexuális szolgáltatással, amelynek SOHA, EGYETLEN ALKALOMMAL SEM KÉPEZTE RÉSZÉT AKTUS. Ugyanezen indíttatásból szerepeltem fétis klipekben is.

Beszélgettem pedofíliából „gyógyult” férfival, transzvesztitával, meleg férfiakkal és leszbikus nőkkel. Dolgoztam együtt fetisisztákkal, transzneműekkel, szex és pornófüggőkkel. Nőkkel, akiket megerőszakoltak. Közöttük kísértem olyan nőket is, akik beleszerettek a bántalmazóba. A forgatásokon keresztül megélhettem a domináns vágyaim, míg más élményeken keresztül újraélhettem egy kiszolgáltatott, alárendelt minőségem.

A legtipikusabb szexuális diszfunkciók (korai magömlés, merevedési zavar, orgazmus zavar) mindenféle és legkülönbözőbb minőségeit láttam és érintettem is. BDSM, lábfétis, domináns és szubmisszív lélektan témakörökben, amit lehet, megnéztem, kipróbáltam.

Tehát amikor azt mondom, hogy engem a személyes utam, a tapasztalataim hitelesítenek elsősorban a tudatos szexualitás világban, azt úgy értem, hogy egy óriási felületen nagyon különleges minőségben tudtam összekapcsolódni és együtt dolgozni olyan emberekkel, akik megmutatták nekem, mennyire egyedi, megismételhetetlen, bonyolult és színes ez a világ.

Csörgits Kinga

Csörgits Kinga (Budapest, 1985. január 29. -) Szexcoach. A CsörgitsTerápia© és a Csörgits Fotóterápia© technikák megalkotója.

Budapesten született 1985. január 29-én. Sokrétű tanulmányainak köszönhetően széles körű ismeretekkel rendelkezik az alternatív gyógyászati technikák, a mentális egészségmegőrzés, és a fizikai gyógyító folyamatok területén. Tapasztalt jógaoktatóként jártas a keleti filozófiák, a spiritualitás világában is, amellett, hogy a humán fiziológiai jelenségek okozta energiaáramlások szerves részét képezik a segítői profiljának. Magyarországon egyedülálló módon nyújt speciális segítő foglalkozásokat, amelyek során az egyén igényeinek megfelelően képes összehangolni a szellemi edukációt a gyakorlati érintésekkel, ezáltal szolgálva klienseinek fejlődését, gyógyulását. A Tudatos Intimitás Alapítvány egyszemélyes kurátora 2018 augusztus óta.

 

Tanulmányok:

 • Posztgraduális szexológus felnőttképzés a Szexológiai Tudományos Társaság Egyesülete szakmai támogatásával, Dr. Rusz Edit vezetésével (végzés éve: 2017)
 • Dr. Kollár Iskola a Nemzetközi Coachszövetség tanúsítványával: WELLBEING LIFE COACH – Személyi, életvezetési tanácsadó és mediátor
 • Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi kar; Vallástudomány Tanszék; Vallástörténész szakirány (MA)
 • Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola BHF/ Jógamester tanszék; Vaisnava jógamester (BSC) (végzés éve: 2014)

Egyéb szakirányú továbbképzések:

 • Foundational Coursework with Deborah Sundahl – Female ejaculation & the G-spot
 • Lélekhang – Filótás Mária
 • Gerincterápiás jógaoktatói továbbképzés- Bene Máté Zoltán
 • Transzperszonális Pszichológia és Légzés Intézet/ Légzésterapeuta – Dr. Komin Vladimir
 • Energiagyógyászat (tanári diploma) – Vagács Andrea

Szakterületek, érdekeltségek:

 • Tudatos várandósság, vajúdás, szülés
 • Perinatális időszak, szülő – gyermek kapcsolat kicsit másképp
 • Gyermek vagy felnőttkori trauma, abúzus kezelése
 • Férfi – női kapcsolati dinamika ismerete, megfelelő viselkedés minták és kommunikáció elsajátítása
 • Saját határok kijelölése, önismeret, öntudat, áldozati vagy agresszor szerep felismerése, gyermekkorból hozott “programok” oldása, felelősségvállalás
 • Klasszikus férfi – női szerepekből eredő frusztráció kezelése, a vállalt szerepekkel történő azonosulás tudatosítása
 • Vágyak, fétisek, perverziók, deviáns viselkedési formák, az első gyermekkori szexuális élmények bevésődésének felvállalása és a gyógyulási szakasz részeként való elismerése
 • Tudatos intimitás, szexualitás energetika felépítése
 • Általános felvilágosítás és edukáció szexualitás és a spiritualitás terén