Csörgits Kinga

Szeretettel köszöntelek a weboldalamon, vagy inkább, ahogy szoktam mondani: A világomban.

Ha rám találtál, biztos, hogy érdekel a tudatos szexualitás, ahhoz pedig mindenkinek belépő kell. Mi a te belépőd? Egy fel nem dolgozott trauma? Szexuális zavarok?

A legjobb helyen jársz.

Ha tudni szeretnéd, kivel fogsz együttdolgozni, hallgasd meg a velem készült interjút.

Csörgits Kinga vagyok, szexuális tanácsadó. Munkám a női önfejlesztéssel és a férfi-női kapcsolatok lélektanával kapcsolatos, szenvedélyesen kutatom e témákat magánemberként és a munkám során egyaránt.

Mély benyomást tesznek rám az önmegvalósító emberek, akik segítséggel ugyan, de képesek változtatni az életükön. Magam is családon belüli erőszak áldozataként, a saját gyógyulásom történetén keresztül építettem fel a vállalkozásom és azt a nőt, aki ma vagyok.

Hiszek a segítségnyújtás és a tudatos öngyógyítás erejében.

Alapfokú tanulmányaimat a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Vaisnava Jógamester (BA) szakán végeztem, ahol ismereteket szereztem vallásfilozófia és kultúra, deviáns vallási kultuszok, szanszkrit és más ősi nyelvek, alap humán anatómia és pszichológia, valamint retorika tantárgyakból.

Jógaoktatóként jártas vagyok a keleti filozófiák és spiritualitás világában is. Mesterképzést az ELTE Bölcsészettudományi Karán Összehasonlító Vallástudomány szakon kezdtem, de idővel az érdeklődésem a transzcendens felől teljesen az emberek közötti viszonyok, különösen a párkapcsolatok felé fordult.

A felsőoktatási tanulmányaimon túl számos felsőfokú képzést is végeztem, melyek során képeztem magam az önismeret, személyiségfejlesztés, elméleti és gyakorlati stresszoldó technikák területén, de még kommunikációs végzettséget is szereztem (OKJ).

Érdeklődésem igen szerteágazó, de mára egy terület került a középpontba: az emberek viselkedése és együttműködése párkapcsolaton,- valamint családon belül.

A fent említett tanulmányok és szakmai tevékenység nyomán építettem fel egy sajátos eljárást, amiben a szexológus felnőttképzés, valamint a Dr. Kollár Iskolában megszerzett személyi, életvezetési tanácsadó és mediátor képzés is sokat segített.

Szakdolgozataimat a nőiség és a vallás kapcsolatáról, valamint a női orgazmus zavarok feloldásának alternatív lehetőségeiről írtam. A szexológiai ismeretek elsajátítása és a nemiség, valamint az abból adódó vagy azzal kapcsolatos traumák magas szinten történő elemzése és kezelése számomra szakmai küldetéssé vált.

Munkám részeként a tudatos szexualitás témakörével összefüggésben vizsgálom a megváltozott férfi-női igényeket, szerepeket és azok egymásra hatását kapcsolaton,- vagy családon belül.

Izgalmasnak tartom a családi,- és párkapcsolati dinamika alulműködéseit a szexualitás és az intimitás szűrőjén keresztül megvizsgálni, mivel a szakmai tapasztalataim is azt támasztják alá, hogy a házassággal és a családdal kapcsolatos igények radikálisan változnak, formálódnak a férfi és a nő részéről egyaránt.

A változás egyik fontos eleme az a tény, hogy a valóságban a monogámia és a hűség hosszútávon nem, vagy csak komoly elfojtások árán fenntartható feltétele a párkapcsolati együttműködésnek.

A szexuális elfojtások mentális betegségek kialakulásához, családon belüli (szexuális) erőszakhoz, váláshoz vezethetnek, és gyakran vezetnek is.

Valójában arra a kérdésre keresem a választ, hogy létrehozható-e egy olyan párkapcsolati modell, amelynek egyik alappillére a szexualitással és intimitással kapcsolatos igények elfogadása, összehangolása és tudatos fejlesztése.

Tudatos szexualitás az én szememmel

Úgy gondolom, hogy a szexualitás (ahogy írtam is) egy nagyon nehéz és bonyolult téma, ezért minden hozzám érkezőnek szeretném megkönnyíteni azt, amit nekem sajnos senki nem tudott akkor.

Amikor stresszhelyzetbe kerülünk, veszteség vagy trauma ér bennünket, sokszor ahelyett, hogy elengednénk a fájdalmat, önmagunk védelmében elrejtjük azt. Biztonságos körülmények között könnyen diagnosztizálhatóak ezek a stressz pontok, melyeket minden esetben valamilyen anyagi sűrűség, tehát fizikai tünet takar. A cél e területek feltárása, és a mögöttes érzelmi töltet feloldása. Legyen szó egy tanácsadásról, női csoportról vagy egy művészi aktfotózásról.

A lelki önkínzás, vagy ahogy én hívom, kudarcélvezés egy tudatalatti program, amit az átélt trauma vált ki, és folyamatosan fut a háttérben, akár kisgyerekkortól kezdve. Ez a program képes kapcsolódni bármilyen, jelenben átélt fájdalommal, így a negatív érzés ereje megsokszorozódik és az uralma alá vonja a gondolkodásmódunkat. Ebből következik, hogy ugyanazokat a sérelmeket szenvedjük el újra és újra. Mivel ugyanaz a program/mintázat fut a háttérben, így ugyanazokat a feladatokat, szituációkat és személyeket hívjuk be az életünkbe újra és újra.

A közös munka során nem harcolni fogunk a kialakult mintával, hanem tudatosítjuk és elfogadjuk azt, majd új lehetőségeket/megoldásokat ismerünk meg. Megtanuljuk a fájdalmat átfordítani. Miért? Csakis önmagunk miatt! A személyes és a szakmai tapasztalat egyaránt azt mutatja, hogy legtöbbször a traumatikus sebek körbevesznek, “hozzátapadnak” egy sokkal fontosabb életérzéshez (vagy életfeladathoz), melynek megélése egy teljesebb, önazonosabb, egészségesebb énkép eléréséhez segít hozzá.

Személyes példám is alátámasztja a leírtakat. Ezért a jeligénk:

HASZNÁLD A FÁJDALMAD!

A személyes kapcsolat, a bizalom és az elvárásoktól, megítélésektől mentes közeg elengedhetetlen a fejlődéshez. Ezért, ha valaki megkérdezi mivel foglalkozom, legszívesebben azt válaszolnám: intim tereket építek. Megfelelően felépített térben (aminek része a terapeuta is) az oldás szinte automatizált folyamattá válik. Ez vonatkozik az online és az offline együttműködésre egyaránt.

A továbbképzések, tanácsadások és egyéb szolgáltatások minden esetben a kezelt igényeinek megfelelően, azaz személyre szabottan épülnek fel. Amiben minden szolgáltatás megegyezik az a misszió, mely az alkalmazott eszköztártól függetlenül állandó. Ez pedig a stressz, szorongás oldása, a kezelt belső erőforrásainak felfedezése és a régi negatív minták átalakítása.

Egy kicsit másképp magamról …

Tizenhárom éves voltam, amikor a nevelőapám először meglátogatott éjszaka. Én szerencsés voltam, mert fizikailag nem bántalmazott, és nem történt behatolás sem. Viszont az éjszakai látogatások több mint egy éven keresztül zajlottak, és mindig ugyanúgy. Arra ébredtem, hogy orálisan kényeztet. Ennél többet csupán az első alkalommal akart, akkor azt szerette volna, hogy én kényeztessem őt orálisan. Mindezt azért – mondta ő -, hogy felkészítsen a szexuális életre és a férfiakra. Szerettem ezt az embert. Ötéves korom óta nevelt, fontos volt számomra.

Ez azért nehéz, mert utóbb nagyon problémás leválasztani a szeretet, csalódottság, szégyen, élvezet, bűn fogalmakat egymásról. A szexuális erőszak 28 éves koromig ellehetetlenített attól, hogy egészséges szexuális életet éljek. Több oka is van annak, hogy mindezt leírom. Egyfelől szeretném, ha látnád, ez bárkivel megesik, és igen, lehet róla beszélni. Mert bármi is történjék, ez a kulcs a gyógyuláshoz. TUDJ RÓLA BESZÉLNI! A problémáidról, a fájdalmadról. Mert ez az alapja annak, hogy később egy egészséges szexuális kapcsolatban a partnerednek is ki tudd mondani az igényeidet, vágyaidat. Hidd el, én tudom, miről beszélek.

Amikor tizenhárom éves koromban abúzus áldozatává váltam, nagyon féltem és iszonyúan szégyelltem magam. A testem természetes, hogy reagált, de fogalmam sem volt, mi történik velem. A tapasztalataimat pedig senkivel nem mertem megbeszélni.

A történetem világosan mutatja, hogy milyen elementáris fontosságú programok sérülnek meg vagy épp indulnak be itt: szülő-gyerek kapcsolat, önkifejezés, önfelvállalás, tiszta kommunikáció, bizalom, tisztelet, önátadás hiánya, hamis énkép, férfi-női szerepek és kapcsolódási lehetőségek beszűkülése, alulműködése, negatív szülői minták tudattalan újraélése párkapcsolatban vagy szülő-gyerek kapcsolatban, depresszió, kilátástalanság, áldozati szerep újraélése, stb.

A sort bármeddig folytathatnám. Az abúzusból adódó szexuális panaszok nagyon sokfélék lehetnek, és persze mindannyian másképp reagálunk a történtekre. Én például két területen ragadtam be: lelki síkon az anya-lánya kapcsolat sérülése okozott komoly nehézségeket, fizikai síkon pedig az orgazmuszavar. Előbbiből adódóan blokkolódott az önkifejezésem, rögzült bennem az áldozati minta, és a negatív anyai programot tudattalanul is továbbvittem a saját gyermekeimre és a párkapcsolataimra egyaránt. Ezek nem kis dolgok, és a felismeréshez vezető út végtelenül hosszúnak tűnt.

Utóbbiból adódóan 28 éves koromig nem voltam képes férfi jelenlétében elérni az orgazmust, sem beszélni arról, nekem hogy lenne igazán jó. Lehetett bármilyen fantasztikus élmény a szex, egy ponton túl képtelen voltam átadni magam. Ez az a bizonyos kontrollvesztéstől való félelem, amit én csak fal effektusnak hívok. Most 37 éves vagyok. Ma már képes vagyok több minőségben is élvezni a férfit és a tőle kapott orgazmust. De ami számomra még fontosabb, felismertem azokat a negatív programokat, amelyek tudattalanul a háttérből irányítottak. Ez nem könnyű út, de nem is lehetetlen.

Mindezt azért írom le, hogy tudd, van megoldás! Hogy azzal a bizonyossággal olvass tovább, hogy nincs lehetetlen, még egy olyan megfoghatatlan témában sem, mint a szexuális zavar. Ez az én belépőm.

„Engem a tapasztalatom, a személyes utam hitelesít a tudatos szexualitás világában és ezen az úton tudlak kísérni téged is.”

És hol tartok most?

Úgy gondolom, hogy mindannyian egy nagyobb terv részei vagyunk. Életünk fontos történései pedig előre megírt események, melyek ebből adódóan kikerülhetetlenek, elengedhetetlenek a fejlődésünk szempontjából. Elfogadom és hálás vagyok édesanyámnak és a nevelőapámnak, az átélt traumáért, ami életem legnagyobb ajándéka, amit csak kaphattam. Nehéz és göröngyös út volt elfogadni mindezt, de a felszabadulásom, a jóllétem, a nőiségem, anyaságom a szexualitásom tiszta minősége, úgy egyáltalán az életem értelme volt elrejtve ebben a mély sebben.

Használd a fájdalmad! Mert ha nem teszed, az használ téged!

Remélem a weboldalon olvasgatva, közelebb kerülsz a saját gyógyulásodhoz, bármit is jelentsen ez számodra. Egy biztos. Itt csak elfogadás és szeretet vár, bármi is hozott ide.

A rosszlányok és fétis videók

Úgy gondolom, hogy a szexualitás kifejezetten egy olyan téma, amiben terepen szerzett tapasztalás nélkül gyógyulni, fejlődni majdnem lehetetlen.

Ezért sok mindent kipróbáltam az elmúlt években. A tapasztalásaim közül szeretnék kiemelni két olyan minőséget, ami befolyásolhatja a szakmai megítélésem, így mindenkinek, aki a velem való együttműködést fontolgatja, joga van tudni.

A szexuális tanácsadás gyakorlati alapjait a masszázsszolgáltatáson keresztül raktam le. Egy ideig ezt a szolgáltatást a rosszlányokon is hirdettem. Itt tartanám fontosnak kiemelni, hogy a tanácsadói munka és az érintés nem keverendő a szexuális szolgáltatással, amelynek SOHA, EGYETLEN ALKALOMMAL SEM KÉPEZTE RÉSZÉT AKTUS. Ugyanezen indíttatásból szerepeltem fétis klipekben is.

Beszélgettem pedofíliából „gyógyult” férfival, transzvesztitával, meleg férfiakkal és leszbikus nőkkel. Dolgoztam együtt fetisisztákkal, transzneműekkel, szex és pornófüggőkkel. Nőkkel, akiket megerőszakoltak. Közöttük kísértem olyan nőket is, akik beleszerettek a bántalmazóba. A forgatásokon keresztül megélhettem a domináns vágyaim, míg más élményeken keresztül újraélhettem egy kiszolgáltatott, alárendelt minőségem.

A legtipikusabb szexuális diszfunkciók (korai magömlés, merevedési zavar, orgazmus zavar) mindenféle és legkülönbözőbb minőségeit láttam és érintettem is. BDSM, lábfétis, domináns és szubmisszív lélektan témakörökben, amit lehet, megnéztem, kipróbáltam.

Tehát amikor azt mondom, hogy engem a személyes utam, a tapasztalataim hitelesítenek elsősorban a tudatos szexualitás világban, azt úgy értem, hogy egy óriási felületen nagyon különleges minőségben tudtam összekapcsolódni és együtt dolgozni olyan emberekkel, akik megmutatták nekem, mennyire egyedi, megismételhetetlen, bonyolult és színes ez a világ.

Csörgits Kinga

Csörgits Kinga

Csörgits Kinga MA Szexcoach, Interdiszciplináris családtudományi szakember. A CsörgitsTerápia© és a Csörgits Fotóterápia© technikák megalkotója.

Budapesten született 1985. január 29-én. Sokrétű tanulmányainak köszönhetően széleskörű ismeretekkel rendelkezik az alternatív gyógyászati technikák, a mentális egészségmegőrzés, és a fizikai gyógyító folyamatok területén.

Tapasztalt jógaoktatóként jártas a keleti filozófiák, a spiritualitás világában is, amellett, hogy a humán fiziológiai jelenségek okozta energiaáramlások szerves részét képezik a segítői profiljának.

Magyarországon egyedülálló módon nyújt speciális segítő foglalkozásokat, amelyek során az egyén igényeinek megfelelően képes összehangolni a szellemi edukációt a gyakorlati érintésekkel, ezáltal szolgálva klienseinek fejlődését, gyógyulását. A Tudatos Intimitás Alapítvány egyszemélyes kurátora 2018 augusztus óta.

Tanulmányok:

 • Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar – Interdiszciplináris családtudomány mesterképzési szak (végzés éve: 2024)
 • Posztgraduális szexológus felnőttképzés a Szexológiai Tudományos Társaság Egyesülete szakmai támogatásával, Dr. Rusz Edit vezetésével (végzés éve: 2017)
 • Dr. Kollár Iskola a Nemzetközi Coachszövetség tanúsítványával: WELLBEING LIFE COACH – Személyi, életvezetési tanácsadó és mediátor
 • Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi kar; Vallástudomány Tanszék; Vallástörténész szakirány (MA)
 • Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola BHF/ Jógamester tanszék; Vaisnava jógamester (BA) (végzés éve: 2014)

Egyéb szakirányú továbbképzések:

 • Foundational Coursework with Deborah Sundahl – Female ejaculation & the G-spot
 • Lélekhang – Filótás Mária
 • Gerincterápiás jógaoktatói továbbképzés- Bene Máté Zoltán
 • Transzperszonális Pszichológia és Légzés Intézet/ Légzésterapeuta – Dr. Komin Vladimir
 • Energiagyógyászat (tanári diploma) – Vagács Andrea

 

Szakterületek, érdekeltségek:

 • Tudatos várandósság, vajúdás, szülés
 • Perinatális időszak, szülő – gyermek kapcsolat kicsit másképp
 • Gyermek vagy felnőttkori trauma, abúzus kezelése
 • Férfi – női kapcsolati dinamika ismerete, megfelelő viselkedés minták és kommunikáció elsajátítása
 • Saját határok kijelölése, önismeret, öntudat, áldozati vagy agresszor szerep felismerése, gyermekkorból hozott “programok” oldása, felelősségvállalás
 • Klasszikus férfi – női szerepekből eredő frusztráció kezelése, a vállalt szerepekkel történő azonosulás tudatosítása
 • Vágyak, fétisek, perverziók, deviáns viselkedési formák, az első gyermekkori szexuális élmények bevésődésének felvállalása és a gyógyulási szakasz részeként való elismerése
 • Tudatos intimitás, szexualitás energetika felépítése
 • Általános felvilágosítás és edukáció szexualitás és a spiritualitás terén
Ne azt tedd igazzá, amit mások gondolnak rólad hanem azt, amit te elképzelsz magadról.

Ha a változáshoz keresel segítséget, a legjobb helyen jársz!