Csörgits Fotóterápia©

A Csörgits Fotóterápia© egy jogvédett művészetterápiás eljárás, amely az általam alkalmazott szexuál coaching elemeit és egy fotóterápiás folyamatot ötvöz sikerrel.

A fotózás hosszú évek óta az életem része, ahogy az az elképzelés is, hogy ezt a művészetterápiás folyamatot nagyon szeretném egyszer majd a szexuál coaching részévé tenni. Ezen évek alatt magam is végig jártam ezt az utat. Mutattam nektek képeket összeomlásról, tévutakról, különböző arcaimról és végül az átváltozásom állomásairól. A képeken egyfajta rekonstrukciós folyamatot, egy transzformációt követhetünk nyomon.

A tapasztalataimat egy szuperintenzív, szuperhatékony folyamattá gyúrtam össze, melynek célja, hogy egy átlag önismereti folyamathoz képest villámgyorsasággal tudj ránézni a téged korlátozó koncepciókra, blokkokra, beragadt életterületekre. Ez a technika egy igazi Kingaféle komfortzóna katapult.

A CSÖRGITS FOTÓTERÁPIA EGY JOGVÉDETT MŰVÉSZETTERÁPIÁS ELJÁRÁS, AMELY AZ ÁLTALAM ALKALMAZOTT SZEXUÁL COACHING ELEMEIT ÉS EGY FOTÓTERÁPIÁS FOLYAMATOT ÖTVÖZ SIKERREL.

A legtöbb ember számára komoly belső munkát igényel, hogy képes legyen szembenézni a saját történetével. Képes legyen elfogadni a saját testét kiemelten annak azon területeit, amelyek az elszenvedett traumák információját hordozzák, tükrözik vissza számára. Képes legyen nyitottá válni a valós intimitásra, szexualitásra és összekapcsolódni egy másik emberrel. Képes legyen fejleszteni magát és felfedezni, kikommunikálni, megélni a saját vágyait. Képes legyen szabadon átélni az orgazmusát.

A fotózási folyamat előtt és közben alkalmazott technikákat és a kommunikációt is egyfajta katalizátorként használjuk, melynek célja, hogy:

  • meg tudd fogalmazni a (szexuális) vágyaid és képes legyél fontossági sorrendben regisztrálni azokat,
  • meg tud fogalmazni a primer (szexuális) vágyad elérésének útjában álló akadályokat, (belső/külső konfliktusok, korlátozó hitrendszerek, alkalmatlan koncepciók, élettervek) és képes legyél fontossági sorrendben regisztrálni azokat,
  • a már rendelkezésre álló információk alapján (primer vágy, blokkoló tényező) meg tud fogalmazni azt a negatív motivációt, érzelmet, amely elválaszt attól, hogy összekapcsolódj a vágyaddal (bűntudat, szégyen, félelem, fájdalom, kiszolgáltatottság, kudarc, bizonytalanság stb.),
  • tudatosan előhívjuk belőled ezt az érzést és meg tudjuk örökíteni egy gesztuson, mimikán, mozdulaton keresztül,
  • végül a folyamat eredményeképp eljuss a vágyott tudatállapotba és mi meg tudjuk örökíteni és mutatni azt.

A folyamatot különböző alternatív technikákkal segítjük:

  • Bodywork
  • Szabadtánc elemek
  • Terápiás kommunikáció
  • Irányított szituációk

Az elkészült fotósorozaton keresztül rá tudsz nézni a korlátozó érzelmeidre és a vágyott minőségedre egyaránt. Segítségével képes leszel tudatalatti érzéseket, emlékeket, gondolatokat, információkat előhívni, melyek hozzáférést biztosítanak új koncepciók, tervek megalkotásához ezáltal hozzásegítenek egy új gondolkodásmódhoz, életszemlélethez és közelebb visznek a vágyott állapothoz is.

Mi történik ilyenkor pontosan?

Amikor változásban vagy és erre a változásra rá tudsz nézni kívülről egy fotón keresztül, sok minden történhet veled, vagy épp minden egyszerre. Szembesülhetsz olyan minőségeiddel, amelyekkel eddig nem tudtál, nem akartál, nem mertél, nem voltál képes szembenézni. De a sok-sok fotó közül egyszer csak felbukkan egy. Ami kristálytisztán megmutatja az új minőséget. A vágyott minőséget. Amiért tudatalatt egyáltalán elindultál az önismeret, a tudatos szexualitás útján. Amiért a fotóterápiát választottad. És amikor ezt a minőséget meglátod magadban, el tudsz kezdeni azonosulni vele.

A fotóterápia egy szakrális és egyben személyiségfejlesztő folyamat. Egy szintlépés. Egyfajta rituális töredezettségmentesítés, rekonstrukciós eljárás. Szeretem ezt a szót (rekonstrukció). Ha rákeresel, a következő definíciót találod:

„Visszaállítás az eredeti állapotba töredékes, megmaradt részekből. Újra egésszé szerkesztés az egyes elemekből.”

A fotóterápiát hívhatnánk lélekfotózásnak is. Hiszen valóban a lélekkel dolgozunk. Így ebből a szempontból lényegtelen, hogy a fotózásnak milyen kategóriát választunk: portré, művészakt vagy divatfotózás. A félelem, ahogy a vágy témakör is a legtisztábban (de nem kizárólagosan) aktfotózás keretein belül bontható ki. De minden folyamat egyedi és a te igényeidnek, tempódnak megfelelően épül fel.

A fotóterápián való részvétel előképzettséget, előzetes felkészülést fotózásban való jártasságot nem igényel.

Nézd meg, mit mondanak azok, akik dolgoztak már velem

Hihetetlenül hálás vagyok magamnak, hogy képes voltam fellebbenteni a fátylat mind a nagyon takargatott részeimről, mind arról a lényről, akinek valójában érzem magam. A kedvenc részem az volt, mikor vagy milliószor elmondtad, hogy ne záródjak vissza. Mikor folyamatosan bátorítottál. Örülök, hogy ezt a témát fogtuk meg, mert ez ‘ősseb’ bennem. Az emberlét. És mindaz, hogyan is kell embernek lenni, azután a halom lehúzó minta után, amit gyerekkoromban magam körül láttam. Amit nagyon nehezemre esik látni, de láthatóan ott van több képen: a férfias erő (a női helyett), a még mindig gyerekszerepben ragadt énem, a terhek alatt megszakadó csontsovány testem, valamint a jó öreg agresszió. Viszont a fotózás és az azóta eltelt idő alatt őszintébbé váltam a megnyilvánulásaimban, nyitottabbá váltam az emberek felé, bátrabban kommunikálok, tisztábban tudok a keresett minőséghez kapcsolódni, a testem felnyílt más típusú érintésekre, mint amit eddig ismert, finomabb, lágyabb lett az önmagammal való kommunikációm, nőtt a magabiztosságom, az önbizalmam és az önérvényesítési képességem. Megnéztem, hogy ‘mi ez’ és most ehhez gyűjtöm az erőt, hogy meg is tudjam lépni. De egyelőre még képtelen vagyok azt is felfogni, hogy látni képes voltam pár pillanatra. Köszönöm
Dóri

Óriási hatással volt rám, és meghozta azt az áttörést mindenképpen, amit szerettem volna. Napokig igen erőteljesen kísértek az érzések, emlékképek és néhány mondatod. Összességében sokkal jobban érzem magam a bőrömben azóta, úgy érzem újra egész lettem, egységben önmagammal, és az a részem ami “kitörni” akart, most már nem feszeng és kiabál bennem, hogy hahó engedj már ki végre, hanem harmóniában van velem és elérhető számomra bármikor. Óriási békét és nyugalmat hozott ez nekem. Sokkal jobban kezelem az élet adta helyzeteket, türelmesebb vagyok a lányommal, és végre olyat szexeltünk a párommal, mint nagyon rég, a várandósság előtt. Most úgy érzem újra élek, szabadabb vagyok, mint bármikor, és nem vagyok a saját láncaim rabja. Persze van még min dolgozni, de nagyot léptem előre. Ezúton is szeretném megköszönni a lehetőséget, és a segítségeteket ebben.
Nóri