Megosztás

Az utolsó fotózásom kapcsán jutott eszembe, hogy elgondolkodjak ezen a kérdésen. Meséltem nektek pár szóban a horrorisztikus körülményekről, () de még több is van ebben a történetben.
Pontosan egy nappal fotózás előtt csúnyán lebetegedtem. Mikor máskor…

Vissza kellett mondanom a konzultációim, mert elment a hangom is. A fotózásra viszont le volt kötve két helyszín és négy szakember számolt az egész napos programmal. Ezért úgy döntöttünk megpróbáljuk, lesz ami lesz.
Az első kültéri helyszínen 15 fok, erős szél és állandó szűrt fény fogadott bennünket. Gyenge voltam, beteg, a szél miatt alig bírtam kinyitni a szemem. Ha mégis sikerült, folyt a könnyem az erőlködéstől, ami kente szét rajtam a fekete szemfestéket.

Emellett egy teljesen új minőségben kellett megmutassam magam, így nem éreztem azt a erőmet, (amit mindig, és) ami egy sikeres fotózáshoz elengedhetetlen.

Ennek ellenére végigcsináltuk. Nem állítom, hogy hiszti nélkül, de megoldottuk.

Végül megszületett az a minőség és azok a fotók, amiket szerettünk volna. És a látott eredmény okán gondolkodtam el a fenti kérdésen. Hogyan tudunk hosszútávon sikeres, vágyazonos szexuális életet élni? Mi kell hozzá?

Avagy, …

… mit gondoltok mi a legerősebb szexuális skillünk? Az orgazmuskézség? A másikra való ráhangolódás képessége? Hogy sokáig bírjuk? A szexuális attitűd? Ha vonzó, szexi testtel rendelkezünk? Esetleg csábítási trükkök? Kommunikációs rutin? Érzelmi intelligencia?

A fent felsorolt adalékok (sok egyéb más mellett) kétségkívül szükségesek a jó szexhez. De hosszútávon nem ezek az adalékok működtetik a szexualitásunkat.

Inkább fogalmaznék úgy, hogy ha hosszútávon jól működtetjük a szexualitásunkat, akkor a fenti minőségek természetesen a működésünk részét képezik majd.

De mi az igazi hajtóerő? A motor? Ami keresztülvisz nehézségeken, szakításokon, vágy nélküli állapotokon? Ami segít az újrarendeződésben, gyógyulásban, fejlődésben? Mi az, aminek hatására meg tudjuk szülni újabb és újabb szexuális minőségeinket?

Mondhatnánk, hogy a vágy… de nem. A vágy hol van, hol nincs. A vágy sokkal inkább üzemanyag, iránytű a szexualitásunkban.

Akkor mi az igazi hajtóerő? A motor?

A kitartás.

A kitartás (a megtartó erő) a legerősebb szexuális skill, ami mindenen keresztülvisz.
Átsegít azokon a helyzeteken is, amelyek porrá zúzzák a vágyat.

A kitartás fókuszt ad és egy állandó közeledést eredményez a kitűzött céljainkhoz.

Fotó: határtalanKÉPzelet – Veres Anita Photography
Smink: Maros Bernadett Eszter MUA
Ruha: Celeni
Kiemelt támogatóként megemlíteném a férjem, aki forró fürdővel és levessel várt.


Megosztás