A megtartó minőség – a szexuális kontinencia

Csörgits Kinga alternatív szexuálterapeuta és Hummel Zsolt – Intimitás Gourmet közös írása

Jó ideje foglalkoztat már a szexuális kontinencia, avagy a megtartó női minőség. Ez egy tipikusan önfejlesztésben kijárandó út, hiszen minden más terápiában „tipikus” célkitűzéshez hasonlóan itt is nagyon sok tapasztalás és gyakorlás szükséges. (Más tipikus célkitűzések: csiklói orgazmus felébresztése, g-ponti orgazmus felébresztése, ejakuláció megtapasztalása)

A fent említett egyéb terápiás fókuszpontok egyébként megelőzik a megtartó minőséget, mondhatni szükségesek ahhoz, hogy a nő képes legyen mélyülni a kontinencia témában is. Tartós szexuális kontinenciát gyakorolni (tapasztalataim szerint) traumatizált, korlátozott, még nem kibontott szexualitással nem lehet. A psziché nem áll készen egy ilyen erő, energia befogadására, a test pedig nem képes megtartani ebben a minőségben a nőt.

Amikor a saját önfejlesztésemben ehhez a ponthoz érkeztem, egy nagyon egyszerű technikával kezdtem a gyakorlást. Az orgazmus kontroll, amellett, hogy egy szuper játék, az egyik legjobb terápiás és fejlesztő technika.

Ezért először a csiklói orgazmusom kezdtem kontrollálni, de hamar elértem a határaim vagy inkább a téma határait, hiszen elérkezik egy pont, ahonnan egyszerűen nem rajtam áll, az orgazmus le fog zajlani. Nincs ráhatásom. A csikló izgató eszközök pont erre a működési mechanizmusra játszanak és pont ettől bizonyulnak annyira hatékonynak olyan nőknél is, akik addig orgazmuszavarral küzdöttek.

Tehát csikló témában a konklúzióm az volt, hogy ha kontinenciában, mélyebb megélésben fejlődni szeretnék, ezt a területet vagy minimálisan vagy egyáltalán nem szabad bevonni. Jó beugró lehet, hogy felébresszem a vágyam, és arra is szuper, hogy egy kibillenésből visszahozzam magam, de stabil izgalmat nem lehet ráépíteni.

Ekkor tértem át a G pont ingerlésére. Tapasztalataim szerint ez a terület már egy sokkal stabilabb izgalmat képes leadni. Később a csiklót és az U pontot is bevontam a folyamatba és egy vegyes izgalmat próbáltam létrehozni. Ehhez idő kell, mert a csiklói orgazmus elérési útvonala és a hüvelyi orgazmus elérési útvonala merőben eltér egymástól, összefésülni ezt a két minőséget egy tanulási folyamat eredménye.

A kezdeti nehézségek után a végeredmény megerősített a csiklói orgazmus kapcsán átélt tapasztalataimban. A csikló és az U pont nagyon rapid, éppen ezért instabil terület, így csak minimálisan érdemes bevonni a folyamatba, de elsősorban a G pontra kell fókuszálni.

Így már egy majdnem teljesértékű erős, mély orgazmusom volt, minimális külső stimulációval, de a folyamat még mindig mondjuk így lineáris volt. Elkezdtem, felvittem csúcspontra, lezajlott és kész. Miközben aktusban már évek óta volt egy stabil flow élményem.

Akkor még úgy fogalmaztam ezt meg, hogy egy permanens gyönyörbe, egy más tudatállapotba kerülök. De sok volt még itt a de, és a ha. Nem tudtam, hogy más partnerségben, testhelyzetben, aktusban is meg tudnám-e élni ezt az érzést.

Arra vágytam, hogy ezt a megfoghatatlan flow élményt, tudatosan elérhetővé, megélhetővé tudjam tenni önmagam számára. Testhelyzettől, partnertől, farokműködéstől független folyamat legyen, amit az előbb említett adalékok csupán erősítenek, emelnek.

Ekkor kezdtem el gyakorláshoz olyan eszközt használni, ami eléri a külső méhszáj területét. A legömbölyített, kemény eszközzel történő masszázs már a G pont ébresztésénél is a legjobb technikának bizonyult, így ezt az utat követtem most is.

Tapasztalataim szerint az alhas és a G pont mellett a külső méhszáj a harmadik olyan terápiás potenciált rejtő terület, ahol a múltból hozott korlátozó hiedelem rendszereket, negatív információkat, traumákat letároljuk. Érintéssel, masszázzsal ezek a területek oldhatóak, lazíthatóak, ezáltal feltárható egy magasabb szexuális potenciál.

Amikor ez a minőség megnyilvánult a következő változásokat vettem észre magamon:

  • képes voltam előidézni saját magam is azt a flow élményt, ami addig csak egyetlen partnerségben, egyetlen pozícióban volt elérhető számomra
  • nem kell a csikló. Ebben az izgatási folyamatban nincs szükség a csiklóra, sőt kifejezetten hátráltat. Ez egy teljesen más irány és egy olyan út, ahol nincs, ne is keressünk megszokott sémákat, megéléseket.
  • ahogy írtam ez a folyamat egy soros kapcsolás a női testben. Traumaoldás – csikló – G pont – egyéb fókuszpontok kibontása (más erogén zónák megtapasztalása a hüvelyben, ejakuláció stb.) – méhszáj területének felébresztése – szexuális kontinencia.

Ez az út. Vagy megengedőbben fogalmazhatok úgy is, egy lehetséges út, ami biztos, hogy működik. Soros kapcsolás alatt pedig azt értem, hogy ha a felsorolt területek nincsenek még megdolgozva, kiérzékenyítve, akkor ezzel a mélyebb minőséggel még nem lehet dolgozni.

Mit hozott az életembe a szexuális kontinencia?

Amióta ebben a minőségben kapcsolódom saját magamhoz és a férfihez is, eltűntek a korlátok. Már nem függök a partnertől, a pozíciótól, a saját testem rutin útvonalaitól. Képes vagyok órákig benne lenni egy permanens gyönyörben, ami maga a csoda.

Amikor Zsolttal beszélgettünk erről a témáról, nagyon kíváncsivá tett két konkrét kérdésben. Az egyik az, hogy mi van abban az esetben, ha a nő műtéten esett át, melynek következtében ezt a területet részlegesen vagy teljesen eltávolították? Hogyan tud egy nő a méhe nélkül fejlődni és erre a szintre eljutni a szexualitásában?

A másik kérésem az volt, hogy beszéljen egy kicsit ennek a minőségnek a férfi oldaláról. A magmegtartó férfiről már nagyon sokat beszéltünk, de engem az érdekelt, hogy egy ilyen férfi hogyan kapcsolódik a nőhöz és mit hozhat az, ha mindketten képesek már ebben a kontinens minőségben megélni a szexualitásukat és a közös gyönyört.

Milyen is a megtartó férfi?

Olyan, aki képes teljes teret adni a szexnek. Megmutatni a maga teljességét, megtartani a nőt a végtelen izgalomban, korlátok és kontroll nélkül szabadon élvezni az együttlétet. Egy megtartó férfi képes szeretkezni és szétbaszni is, egy adott aktuson belül.

Nincs már benne aggodalom, uralja mind a farkát, mind az izgalmát, olyan energiával rendelkezik, ami minden esetben képes a nőt megtartani és tovább vinni. Mélyebbre, magasabbra. A megtartó férfi önnön vágyának képességét ismeri, nem tippek-trükkök, külső források által vezeti az izgalmat. Saját magából fakad minden.

A nőt teljességében látja, azaz nem csak a külcsín érdekli, hanem érzi a nő energiáját, vágyát, minden apró rezdülését. Képes vele minden pillanatban kapcsolódni, jelenlétét semmi nem befolyásolja. A megtartó férfi egyetlen aktus folyamatban képes mindent átadni a nőnek, eltűnnek a fantáziák, eszközök, irányzatok. Semmi nem kell már.

De a megtartó férfi alapja is az energia. Miként is lesz egy férfi szexuálisan kontinens, miként lesz energia megtartó? Amikor egy férfi ejakulál, energiát veszít. Azt hiszem ez nem újdonság, egy ejakuláció után, már a férfi nem tud ugyanolyan szenvedéllyel (energiával) jelen lenni a szexben. Ha gyakran teszi akkor kialakul egy enervált állapot.

Anno engem is zavart ez a hullámzó állapot és először könyvek, leírások alapján kezdtem bele egy magmegtartó folyamatba. De, itt azonnal meg kell jegyezni pár fontos dolgot. A magmegtartás nem ejakulációt korlátozó dolog.

  • aki egy szexen belül csak az utolsó aktuskor ejakulál az nem magmegtartás, csak egyszerű visszatartás
  • aki egy szexen belül a végén ejakulál, de vannak kisebb orgazmusai, az egy szárazorgazmusos folyamat
  • aki 2-3 hétig nem ejakulál, de rendszerint ilyenkor igen, az sem magmegtartás, csak nagyobb időtartamú visszatartás
  • akik hónapokon át nem ejakulál, de a vágya teljességét mégsem éli meg, azaz álladóan, gyakorlatokkal kell magát kordában tartani (szublimációs gyakorlatokat folytat), az is csak magkontrollos állapot

A magmegtartás számomra egy eszköz volt, hogy felépüljön egy kontinens állapot. A magmegtartás az én olvasatomban azt jelenti, hogy a férfi képes teljes értékű szexet megélni, teljes, sőt sokkal mélyebb orgazmusokat átélni, mindezt már ejakuláció nélkül. Azaz a kontrollnak minden apró részlete eltűnik.

Ezért azt is fontos megérteni, hogy önmagában az ejakuláció megszüntetése sehova sem vezet. Ugyanis, az energetikai kapacitásom ettől még nem növekszik. Így az izgalmi pontom ugyanott marad. Azaz a szexuális megélésem spektruma nem változna, csak ebben tudnék tovább maradni.

A folyamatom alatt rádöbbentem arra, hogy önmagában a klasszikus technikák sehova sem vezetnek, nem adják meg azt a szabad szexélményt, amire én vágytam.

Így a testi gyakorlatokon felül elkezdtem foglalkozni a vágydinamikával, illetve az energetikai kapacitásom növelésével is. Mivel ezekről nem volt már irodalom, lassan haladtam. Meg kellett ismernem a saját farkam működését, az izgalmi dinamikámat, meg kellett néznem, ha lebontom a hiányállapotokat, a fantáziákat akkor a csupasz testemben mi marad.

Mi az, amitől én szexuális férfiként működni tudok? Azt kerestem, miként vagyok képes tisztán kapcsolódni a férfi energiához, a férfi vágyamhoz, hogyan tudom ezt az egész testemben megmozgatni és érezni.

Ahogy tágítottam a saját teremet, úgy vettem észre azt, hogy hiába ismertem addig a vágydinamikámat, ahogy nőtt az energiám és annak kapacitása, újabb és újabb mélységek következtek. Ez különben az elmúlt hetek egyik konklúziója, hogy a vágyaink ismeretét korlátozza az energetikai kapacitás.

Aztán ahogy teljesedett ki bennem a vágyam, megjelentek az orgazmusok egész más minőségei. A farkam képes volt élvezni ejakuláció nélkül, az egész testem képes volt orgazmusban lenni, aztán az egész lassan átváltozott egy orgazmikus állapottá. Azaz képes lett a testem a szexben hosszabb, vagy állandó orgazmus állapotban kapcsolódni.

A magmegtartás folyamata nem csak testi gyakorlat. Kell egy vágyismeret, egy vágydinamika kibontása, egy energetikai folyamat, szükség van arra, hogy a tudat letisztuljon, befogadja és értelmezze az új érzéseket, és végül a szív megnyíljon és elfogadja az új állapotot. Azért van erre szükség, mert így tud lekapcsolni az a reflex, az az addikció, ami az ejakulációhoz és ahhoz az orgazmushoz volt kötve.

Ezáltal épült fel egy szexuálisan kontinens állapot. Ahogy én hívom egy stand by állapot. Így a férfi képes szexelni, amikor ő szeretne, már nincs kitéve a régi aggodalmaknak. Jelen tud lenni. Ha pedig a nő is ebben van, a szex egy végtelen flow élmény lesz. És ami a legfontosabb férfiként és nőként tudnak benne lenni.

Ugyanis van egy utolsó pont.

A nő gyönyörének, teljes orgazmusának, utolsó lépcsőfoka a férfi. Addig férfi energia nélkül is el lehet jutni. De a végső pontot, és itt simán mondhatjuk a végső döfést a férfi viszi be.

Mit is jelent ez? Azaz ebben a tökéletes izgalmi, energetikai állapotban a másik fél energiája lesz az utolsó pont. A férfi a behatolásával mindent, ami benne van, belelök a nőbe. Így a nőben összeállt állapotot egyszerre teszi teljessé és dönti romba.

Ezt az érzést löki vissza a nő. Számomra ez az állapot, ami kvázi egy közös orgazmus, de valójában egy összeolvadt összeomlás, zuhanás a mélybe. De ehhez kell az a férfi energia, hogy eddig megtartsa a nőt és meg tegye ezt.

És itt visszakanyarodnék az első kérdéshez:

Mi történik abban az esetben, ha a nő műtéten esett át, melynek következtében ezt a területet részlegesen vagy teljesen eltávolították?

Hogyan tud egy nő a méhe nélkül fejlődni és erre a szintre eljutni a szexualitásában?

Nos, az elmúlt években az tapasztaltam, hogy azok a nők, akik műtéten estek át, és petefészek illetve méh eltávolítás történt, egy magasabb, stabil energia szinttel rendelkeznek. Ez igaz a menopauzán átesett nőkre is. Miért? Mert a menstruáció elmaradásával, megszűnt a energiavesztés dinamikája.

Azaz, nem hogy csökkentette volna az energiát a műtét, vagy a nőiséget csorbította volna, hanem még inkább adott egy háttér támogatást. Csak sajnos erről nem beszélünk eleget.

Így, ha a nő képes feldolgozni a műtét okozta traumát, már tudni fog dolgozni az energiájával, a vágydinamikájával és természetesen az kismedencei résszel, illetve a hüvellyel.

Ha összegezni kellene a megtartó szeretkezést, akkor látható, hogy ez egy teljesen tiszta, egyszerű aktussá nemesedik, amiben már semmi nincs. Így jobban érthető, mitől is lesz a hüvelyi aktusból orgazmus, és miért kell a szexhez csupán két ember.

Hasonló bejegyzések

A félrelépés pszichológiája

A félrelépés pszichológiája

A szeretői kapcsolatok egy szexcoach szemével Azt gondolod, egy kis titok nem árthat? Vagy, ha a partnered mindent tudna rólad, akkor nem is maradna melletted? Sok írás születik a szerelemről, a spirituális vonatkozásokról, a szexről. Hogyan csábítsd el a pasit? Mi...

bővebben
Nyitott Házasság – Féltékenység – Félelem

Nyitott Házasság – Féltékenység – Félelem

Néhány héttel ezelőtt készítettem nektek egy videót olvasói levél alapján, „Nyitott házasság” címmel. Nagyon sok megkeresést, dicséretet, köszönőlevelet és majdnem ugyanannyi támadást, kritikát és zaklatólevelet kaptam azóta. Ebből arra a következtetésre jutottam,...

bővebben
Amikor a pin@ jól van, avagy boldog NŐnapot!

Amikor a pin@ jól van, avagy boldog NŐnapot!

Mennyit írtam már nektek arról, hogy mi a vágy. Honnan jön, hova tart és mit szimbolizál az életünkben. Arról, hogy mi kell a férfinek. És legtöbbet persze arról, hogy mi kell a nőnek. A férfiak is egyre motiváltabbak, lelkesebbek abban, hogy megismerjék a NŐ...

bővebben

Hírlevél

Ha feliratkozol a hírlevelemre, megkapod a társkereső a legjobb önismereti út című videómat ajándékba.

Itt találkozhattál velem: