Megosztás

A hosszú évek alatt megfigyeltem, ahogy a testem reagált az önismereti folyamatokra. És hasonló összefüggéseket tapasztaltam a hozzám érkezőknél is.

Mindenkivel történnek traumatikus, de minimum kellemetlen események az élete során. Ezek az élmények kiváltanak belőlünk egy reakciót, majd összességében egy érzést, amellyel nem mindig tudunk hirtelen mit kezdeni. Ennek oka, hogy ez az érzés köt egy szeretett személyhez, szituációhoz, megéléshez, bármihez amit (vagy akit) még nem tudunk elengedni. Ezért időt kérünk magunktól.

Ha erre az érzésre információként tekintünk, akkor mondhatjuk, hogy szembenézni még nem tudunk vele, így nem ért meg az elengedésre. Mivel az érzés és a hozzá köthető személy, élmény súlyponti, ezért a feldolgozást nem lehet megúszni. Így a psziché azt az egy dolgot teszi ezzel az információval, amit tud. Letárolja.

Ez egy degeneratív folyamat, ami szép lassan az idők során lenyomatot képez a testben is, mondjuk így: az információ megnyilvánul testi szinten is, módosítva, akár torzítva az adott területet. Ez egy nagyon izgalmas folyamat, ami egy túlérett helyzetet jelez. Még pedig azt, hogy készen állsz rá, hogy szembenézz a benned elfojtott információkkal!

A letárolt érzés gyakran szégyen, bűntudat, félelem, düh, csalódottság, fájdalom stb. formájában jelenik meg, magja legtöbbször az oly sokat emlegetett hiányállapot, motorja pedig az a belső meggyőződés, hogy nem vagyunk elég jók, elég szerethetőek, elfogadhatóak. (valakihez vagy valamihez képest)

Azt a testterületet, amely elhordozza ezt az információt, én csak a bűnbak területnek szoktam nevezni. Jellemzően ez a terület érzékeny, sérülékeny, fájdalmat produkál, nem működik megfelelően, vagyis mutatja a degeneráció tüneteit.

Ezen a témakörön belül egy külön alfejezet lehet a női has, vagy a traumatizált női has.
Előfordult e már veled, hogy:

-a gyomor, akár alhas területén visszatérő fájdalmat tapasztaltál, amit vizsgálatok, képalkotó eljárások nem támasztottak alá?
-hasi fájdalom, érzékenység szex közben?
-hasi fájdalom, érzékenység orgazmus hiányától?
-puffadás, görcsök?
-ez a terület „önálló életet él”? Avagy hiába bármilyen edzésterv, diéta, a plusz kilók maradnak ott, ahol vannak.
-fájdalmas menstruáció?
-méh petefészkek különböző elváltozásai?

A hasi terület szoros összeműködésben van a szexualitással és az önismereti folyamatok egyik súlyponti bázisa. Mint ilyen, konkrét elváltozás nélkül képes fájdalmat, nyomásérzékenységet, feszültséget produkálni. Folyadékot, levegőt visszatartani. A hosszútávú kielégületlenség (orgazmushiány) pedig alapvetően hoz magával egy ödémás állapotot.

Visszatérve a saját történetemre, az én hasam is bűnbak terület volt. Az elhordozott érzelem pedig a szégyen. Évek óta edzettem, diétáztam, szépen alakult is át a testem, de a hasam nem reagált a változásra. Valóban, mintha külön életet élt volna. Hosszú éveket toltam önismeretbe, tudatos szexualitásba, táplálkozási reformba, hogy a hasam valóban jól legyen és én vele.

De akár csak néhány hónapja is, elképzelhetetlen lett volna, hogy egy ilyen fotót posztoljak. Miért? Jó a koncepció, szép a smink. Mi sántít? Hááát a hasam, ami épp ezen a képen is külön életet él, menstruáció előtt néhány nappal.

Amiért ma már kirakom, hogy első helyen felhívjam rá a figyelmet, önismeretben, pláne tudatos szexualitásban a testeddel dolgozni kell. A terápia kevés, az oldást pszichés és testi szinten is le kell folytatni.

Második helyen fontos elfogadnod, hogy a szexuális minőséged/energiád egy külön (és igen nagy felületet képviselő) stúdium a személyiségedből. Szabadon szeret mozogni, mutatva vagy épp elrejtve magát. Önállóságra, szabadságra, térre, korlátlanságra, változatosságra van hitelesítve, nem pedig a megfelelési kényszerre.

Így a traumafeldolgozáson túl, lehet normális, ha a szexuális minőséget képviselő testterületeid hasonló jellemzőket hoznak és nem tűrik a kontrollt. Cserébe, a has egy igazán zabolátlan, orgazmikus felületté tud átváltozni, egészen új megéléseket teremtve a szexualitásodban.

Szexi az, ha el tudod fogadni, szeretni, megélni önmagad.

Még szexibb az, ha mindezt meg tudod/meg mered mutatni.

Szuperszexi pedig az, ha ebben jól érzed magad, mint NŐ!

Fotó: határtalanKÉPzelet – Veres Anita Photography
Smink: Maros Bernadett Eszter


Megosztás