Szexedukáció

A gyönyörteli szexualitás megélése azonban nem veleszületett képesség, hanem fejleszthető készség, amit nemre és korra való tekintet nélkül bárki el tud sajátítani!

Szexedukáció

 

Amikor szexedukációról beszélünk, olyan kedvenc kifejezések, visszatérő szavak jutnak eszembe, mint: öngondoskodás, öngyógyítás, önfelfedezés, öngyönyörszerzés, punci/farok fitnesz, vágytérkép, orgazmusprogram, testolvasás, szomatikus felmérés, szomatikus mediálás. Basic. Erre épül minden más. Szeretek játszani a szavakkal. Ezek a kifejezések nincsenek jelen a mindennapjainkban. Pedig kéne. A szexualitás természetes. A jó szexualitás is természetes.

Ha ezeket a kifejezéseket végig majd összeolvassuk, egy folyamatot kapunk, mely az öngondoskodással kezdődik. Az öngondoskodás egyfajta felismerés, miszerint a szexusunk nem egy rajtunk kívülálló, általunk nem befolyásolható működési mechanizmus, hanem épp az ellenkezője. A felelősségvállalásról szól. A saját testünkért, szexualitásunkért, orgazmusunkért, hovatovább boldogságunkért csak mi vagyunk felelősek. Senki más. A punci/farok fitnesz, a vágytérkép felépítése, végül az orgazmusprogram megalkotása egy önismereti út, a tudatos szexualitás útja. Ha ez rendben van, akkor lehet megérinteni egy másik embert. A testolvasás arról szól, hogyan ismerem fel a saját majd egy másik ember, a partnerem igényeit, vágyait, határait akár a szexualitásban, akár azon túl is.

A szexuális zavar fogalma mást jelent egy férfi és mást egy nő esetében. A sokat emlegetett tünetek (korai magömlés, merevedési zavar, orgazmus zavar) mindegyike szexuális diszfunkciónak minősül.

A gyönyörteli szexualitás megélése azonban nem veleszületett képesség, hanem fejleszthető készség, amit nemre és korra való tekintet nélkül bárki el tud sajátítani!

 

Testolvasás – masszázsterápia

 

Nálam hosszú éveken keresztül a masszázs és egyéb szomatikus technikák (érintésterápia, légzésterápia, jóga, energiagyógyászat, bodywork elemek) a szexuálterápia részét képezte. Ma is hiszem, hogy a szomatikus felmérés és fejlesztés bizonyos esetekben nem kihagyható tényező, ha valóban tartós eredményt szeretnénk elérni, legyen szó akár korrekcióról akár edukációról. De ma már csak kivételesen indokolt esetekben érintek.

Az érintés ebben a szakmában mindig előítéletekbe ütközik és találgatásokra ad okot. De a legjobb verbális terápia, vagy csoportmunka is elakadhat egy ponton. És ezen a ponton egyetlen dolog visz keresztül, az érintés. Masszázsnak hívjuk, de nagyon sok minden tartozhat ide, amit én inkább a testolvasás kifejezéssel illetnék.

 

Elsődleges szakterület: Orgazmuszavarok, korai magömlés, merevedési zavarok és összetett spektrumzavarok kezelése, énkép- és nemi identitás zavarok, addiktológiai problémák, maszturbáció – szexfüggőség, pornófüggőség, szexuális devianciák kezelése.

 

Testolvasás – párterápia

 

Az egyéni folyamatokon túl a testolvasás arról is szól, hogyan ismerem fel egy másik ember, a partnerem igényeit, vágyait, határait akár a szexualitásban, akár azon túl is. A páros testolvasás egy speciális, egyéni igényekre szabott masszázsterápia és masszázstanfolyam kombinációja, ami egyben egy nagyon finom hangolási technika, aminek célja, hogy:

 

  • segítse az egységes szexuális nyelv megalkotását a partnerek között
  • segítse a tiszta kommunikációt a partnerek között
  • kiszűrje az egyéni és közös elakadási pontokat
  • szomatikus mediálást biztosítson a partnerek között
  • segítséget nyújtson fennálló szexuális zavarok közös kezelésében
  • segítse a felmerülő igények, vágyak megértését
  • segítse a közös traumafeldolgozást
  • összehangolja az érintés folyamatát a partnerek között

 

 

Lingam masszázs tanfolyam nők részére

 

Hosszú évek terápiás tapasztalatai alapján fejlesztettem ki egy érintés alapú lingam masszázs technikát, ami gyakorlatban egy csúcsra járatott orgazmus kontroll játék. A technika kiválóan alkalmas alulműködések kezelésére, mint merevedési zavar, korai magömlés. Javasolt továbbá általános fejlesztésre, illetve ez a technika lehet az első lépés a száraz orgazmus, majd a magmegtartás felé vezető úton.

A tanfolyamot kifejezetten hölgyeknek ajánlom, mivel ez egy tökéletes lehetőség a férfi szexkultúrájának, szexuális intelligenciájának fejlesztésére, amellett egy nagyon izgalmas közös tanulási folyamat, ami sokat segíthet egy pár vágyainak össze illetve újrahangolásában.

A közös munka során röviden áttekintjük elméletben a száraz orgazmushoz vezető út fázisait és megtanuljuk az érintés és a behatolás centrikus farok működése közötti különbséget. Ezután megnézzük és ki is próbáljuk gyakorlatban az elhangzottakat.